Monday, September 10, 2012

Patlıcanlı Paşa Kebabı Tarifi

















Patlıcanlı Paşa Kebabı


MALZEMELER

350 gr Az Yagli kiyma

1 Dilim Ekmek Içi

3 Adet Patlican

Yarim demet Maydanoz

1 Adet Sogan

Tuz, Karabiber

Kizartmak Için

1 Su Bardagi Siviyag

Sos Için:

½ Fincan Siviyag

1 Adet Sogan

7-8 Dis Sarmisak

2 Adet Domates

½ Demet Nane

½ Demet Maydanoz

1 Tatli Kasigi Seker

YAPILIŞI

Ön hazirlik olarak köfteyi hazirlayalim. Kiymayi, rendelenmis sogani,

ufalanmis ekmek içini, ince kiyilmis maydanozu, tuz, karabiber ve

kimyonu bir kaba alalim. Özlesene kadar iyice yoguralim. Köfte harcindan

yuvarlak ve yassi köfteler hazirlayalim. Köfteleri bir kenarda bekletelim.

Patlicanlari, 1 çorba kasigi seker ve tuz ilave edilmis suda 20 dakika

bekletelim. Daha sonra patlican dilimlerini yikayip, kurulayalim. Kizgin

siviyagda patlicanlari hafifçe kizartalim. Alta patlican dilimi, üste 1 adet

köfte ve en üstte patlican dilimi gelecek sekilde dizelim. Ayri bir tavaya

yarim kahve fincani siviyagi alalim. Küçük dogranmis sogani ve dövülmüs

sarmisaklari pembelestirelim. Rendelenmis domatesi ekleyip, 2 dakika daha

pisirelim. Tuzunu ayarlayalim. 1 su bardagi suyu ve sekeri ilave edelim. 1

dakika daha kaynattiktan sonra tavayi atesin üzerinden alalim. Firin tepsisine

dizdigimiz patlicanlarin üzerine bu sosu dökelim. 15 dakika firinda pisirelim.

Üzerine ince kiyilmis maydanoz ve nane serperek servis yapalim.

No comments:

Post a Comment