Malzemeler (4-5 kişi için)
750 gr pırasa
2 orta boy havuç
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
- Tencerede sıvı yağı kızdıralım ve salçamızı kavuralım.
- Daha önceden doğramış olduğumuz pırasaları ve havuçları ilave edelim.
- Pırasalar ölene kadar kavurduktan sonra sıcak suyu ve pirinci ekleyelim.
- Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
- Tuzunu ayarlayalım. Pirinçler ve havuçlar piştiğinde yemeğimiz pişmiş demektir.
- İsteğe göre limon ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment