Sunday, July 15, 2012

Pırasa Yemeği Tarifi





Malzemeler (4-5 kişi için)


750 gr pırasa

2 orta boy havuç

1 çay bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı salça

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 su bardağı sıcak su





Hazırlanışı



Tencerede sıvı yağı kızdıralım ve salçamızı kavuralım.


- Daha önceden doğramış olduğumuz pırasaları ve havuçları ilave edelim.


- Pırasalar ölene kadar kavurduktan sonra sıcak suyu ve pirinci ekleyelim.


- Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.


- Tuzunu ayarlayalım. Pirinçler ve havuçlar piştiğinde yemeğimiz pişmiş demektir.


- İsteğe göre limon ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment